Dags att fräscha upp regelkunskaperna

Måndag 11 april klockan 16.30 träffas vi utanför klubbhuset för en cirka 90 minuters regelpromenad på banan. Vi går igenom de viktigaste reglerna under trivsamma former. Anmäl dig till almgrenlarsgoran@gmail.com.

I år blir det tredje säsongen med det nya handicapsystemet, där vi för att få ett rättvist hcp ska registrera så många rundor som möjligt. Ditt hcp är genomsnittet av dina åtta bästa rundor av de senaste 20 registrerade. I år kommer PCC (Playing Conditions Calculation) att fungera. Om väder och bana en dag avvikit mycket från det normala kan hcp-beräkningen påverkas. Du behöver själv inte göra något, men kan märka detta när du ser ditt nya hcp. Gå in på Golfförbundets hemsida om du vill veta mer.

I appen Regler för golfspel hittar du utöver hela regelboken även ett quiz där du kan testa dina regelkunskaper i nivåerna Nybörjare, Medelnivå och Avancerad direkt i mobilen. Ladda ner appen kostnadsfritt till Android och iPhone

Lars-Göran Almgren