Grönt kort - golfens körkort

Välkommen till golfen!
Golfen är en fantastisk idrott där du får uppleva natur, gemenskap och spelglädje. Alla, oavsett ålder eller spelnivå, kan spela och tävla med varandra genom golfens handicapsystem.
För att spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du ha Grönt Kort. Det är lite som ett körkort,  bevis på att du vet hur man spelar golf på ett säkert sätt och att du kan spelet, reglerna och ta dig runt på en bana med en tillräcklig spelstandard. Du får inget fysiskt kort, men vi ska berätta hur det går till.

Golf-ID: Nyckeln till Min Golf, golfarens viktigaste verktyg för bokning och spel
För att kunna boka och spela behöver du ett Golf-ID.
Golf- id skapar du innan du börjar kursen och du kan med fördel påbörja din digitala teoriutbildning redan innan du börjar din praktik.

Så här börjar du spela golf hos oss på Surahammars Golfklubb:

1. Registrera dig gratis (länk till anmälan) Se filmen  ”Intro Grönt kort”
Börja med att registrera dig för att få ett personligt Golf-ID. 

2. Teori
Genomför den kostnadsfria Grönt-Kort-utbildningen via Min Golf, där får du en introduktion till golfen och vad du behöver kunna. 
För dig som redan har ett Golf-ID: Grönt-Kort-webben (teori)  

3. Anmäl dig till vår nybörjarkurs, som vår Pro Michael Ramquist arrangerar och leder.

4. Regelpromenad
Regler är viktigt på en golfbana och för att förstå teorin bättre arrangerar medlemskommittén regelpromenader som de kallar dig till.

5. Ditt medlemskap ingår i kursen.
För att betala kurs och medlemskap och kunna använda Min Golf, behöver du meddela ditt golf-id till din PRO, helst redan vid anmälan.. Uppgifterna lämnar han sedan till klubben, som registrerar ditt medlemskap och kursavgift så att du kan börja använda Min Golf.

6. Betalning
Kursavgiften betalas via Min Golf och direkt du har betalt får du ett kvitto som du kan använda till ditt friskvårdsbidrag. Se filmen för instruktion. Du behöver betala innan du påbörjar dina fadderrundor. Annars får du betala greenfee.

7. Spelprov
På vår Surahammars golfklubb görs spelprovet på 18-hålsbanan tillsammans med en fadder som har hcp 54,0 eller lägre. Spelprov bokas efter att teorin är godkänd. Bokas på plats i shop/tidsbokningen där greenfee erläggs inför rundan om du inte har betalt kursen, även för faddern om den inte är medlem hos oss. Kontakta medlemskommittén om du vill ha hjälp med att hitta en fadder. För godkänt spelprov behöver du 18p efter 9 spelade hål. Vid minst 1 tillfälle. Det här med att räkna poäng kan vara lite utmanande i början, så fråga din fadder, Pro eller receptionen.

8. Äntligen klar – redo att spela på banan!
Nu har du nått det sista steget, där du behöver redovisa ditt spelprov / golfrunda. Du lämnar in det till vår Pro, eller reception som nu registrerar dina poäng och du får ditt förta officiella hcp! NU kan du själv boka tider i Min Golf, hantera vänner och boka tävlingar. LYCKA TILL och SPELA MYCKET!

Hör av dig till vår Pro Michael Ramquist för utbildningsdagar. I priset igår golfens gröna kort, fadderrundor, regelpromenad, medlemskap och spel på Surahammars Golfklubb innevarande säsong. Så här enkelt är det! http://borjaspela.golf.se/

2995 kr

Kom igång snabbt och enkelt. Hör av dig till vår Pro Michael Ramquist för utbildningsdagar. I priset igår golfens gröna kort, fadderrundor, medlemskap och spel på Surahammars Golfklubb innevarande säsong.

1995 kr

Vi har 3 olika träningsgrupper där vi tar emot alla som vill börja spela golf. Våra tränare hjälper dig in i en grupp som du kan utvecklas i Är du med under säsongen kan du ta ditt gröna kort via våra träningar. Läs mer om vårt juniorprogram på juniorsidan.

fr.0 - 800kr
För tider och anmälan till våra kurser:

Rangen är öppen så gott som dygnet runt med undantag för några timmar i veckan då rangen plockas och klipps. Automaten tar rangekort, polletter eller ditt vanliga bankkort-

Michael Ramquist

PGA Professional
0766-237 885
Michael.ramquist@pgasweden.golf
Golfbanevägen 5
735 34 Surahammar