Seniltouren - Sveriges roligaste medlemstour för dig som är 50+ !

Spelas varje torsdag. Anmälan till tävling görs på Mingolf.se senast kl. 23:00 tisdag före aktuell tävling.
Regler och rutiner
Utrustning utöver ett glatt humör

OBS!
Om du behöver åka golfbil behöver du inte boka bil varje gång! Kryssa i rutan ”Golfbil” då du anmäler dig!
Vi har reserverat alla bilar på torsdagarna och fördelar dessa i samband med lottningen. Vi utgår från att man åker två i varje bil.

Seniltouren 2023

I Lantisarnas lag spelade: Lennart Karlsson, Leif Jansson, Hans Andersson, Glädje Jan Olsson, Lennart Pettersson, Gunnar Noritis, Göran Ek, Sune Engwall, Mats Andersson, Signe Karlsson, Lars-Erik Johansson, Erik Runnérus, Leif Karlsson, Rolf Widlund, Kjell Svensson, och Börje Brewits (saknas på bilden.)

Avslutningsveckan.

Avslutning av årets tour torsdag den 5 okt. 60 anmälda spelade en 4-manna Texas Scramble lottad med så jämna SHCP som möjligt. Det var kanonstart kl 12.00. Det blev en spännande kamp med jämna resultat mellan de 15 lagen! Segrade på 59 poäng gjorde laget Gunnar Noritis, Leif Karlsson, Bernt Henriksen, Hans Holmqvist före laget Lennart Pettersson, Tony Johansson, Signe Karlsson, Anne Ström också de på 59 poäng. 

Klockan 17.00 bjöds ett 70-tal seniorer på prisutdelning och pyttipanna i golfrestaurangen. Det blev, som vanligt, en mycket trevlig punkt på årets trivsamma och populära senioraktivitet. 
Segrarna fick inteckningar i vandringspriserna och några dussin golfbollar och i Mästerskapet blev det en ganska lång prislista! Sören Carlsson och Lee Boyd tackades för deras jobb med anmälningar, starter och resultatredovisning.
Vinnarna:

  • Mästerskapet: Lennart Pettersson,
  • Matchcupen: Bo Forsman 
  • Tjejligan: Maj Lundberg
  • La Liga: Kjell Svensson
  • 8 bästa: Lennart Pettersson
  • Ryder Cup: Lantisarna 

Det blev 20 runder i år, och tre inställda på grund av regn, men de övriga har spelats i bra väder. Golfbanans fairway har inte varit bra under våren och sommaren så det har varit ständig lägesförbättring. Greenerna däremot har varit i toppenfint skick och det har blivit många låga scorer. Alla vinnarresultat har legat under 72 och den lägsta blev 60 som Staffan Leijonhufvud fick i den sista ronden. Noterbart är att det är bara Per Abrahamsson som lyckats vinna två tävlingar! I alla övriga tävlingar har det varit olika vinnare. Det har inneburit att kampen om poängen i Mästerskapstabellen har varit väldigt jämn. Totalt är det 135 spelare, varav 18 damer, som deltagit minst en gång. 96 spelare har spelat minst 8 ronder. P-O Björkman, Rolf Widlund och Glädje Jan Olsson har deltagit i samtliga ronder!
Rekordet för antalet startande i en rond är 92 och snittet blev 88. Det är fantastiskt roligt och ingen annan klubb i Västmanland har samma startfält på sina seniortävlingar.

Ryder Cup tisdag 3 okt.

De 16 bästa spelarna från Mästerskapstabellen möttes i matchspel med tre spelformer och HCP. Lagledarna Lennart Pettersson och P-O Björkman satte ihop sina 2-mannalag, numrerade från 1-8, som lämnades till LUA. Han fixade scorekort där lagen med samma nummer möttes och SHCP. Detta blev känt för lagen först på samlingen före start! 
Lantisarna var favoriter som regerande mästare och flera spelare med lägre HCP än Stanarnas spelare. Efter spel i bästboll på hål 1 – 6 såg det ut som det skulle bli storseger för Lantisarna som tog ledningen med 5,5 poäng mot Stanarnas 0,5! På de nästa 6 hålen med fouresome knappade Stanarna in och det blev som väntat,  de sista 6 hålens singelmatcher som avgjorde. Lantisarna vann den jämna matchen med 16,5 – 15,5, en enda poäng! GRATTIS till ytterligare en inteckning i vandringspokalen! 

Senilens deltagare som inte var uttagna till Ryder Cup spelade en ”vanlig” runda med 17 anmälda som vanns av Hans-Ove Norrman på 70 före Mayvor Wilson på 72. 

Rond 23 den 28 september.

Den sista ronden spelades med kanonstart som började med så tät dimma att starten sköts fram till kl 09.00 och slutade med prisutdelning för september månad. 69 spelare kom till start och topp fem kom alla under par vilket visar att banan har torkat upp nästan till normal standard! Staffan Leijonhufvud slog till med säsongens lägsta vinnarscore på 60! Pirjo Hulkkonen tog 2:a platsen före Thomas Johansson, båda på fina 69. Sune Engwall kom in på 4:e plats på 70 och Kjell Hedmark knep 5:.e priset på 70. 

Årets Mästare heter Lennart Pettersson som höll undan i tabellen och slutade på 357 poäng. Stort GRATTÌS! 2:a kom Mats Andersson på 314 och Mats Norling tog 3:e platsen på 295. Tjejligan vann Maj Lundberg med 277 nettoslag på 4 bästa ronder före Margareta Fredriksson med 280 slag. La Ligatabellen toppas av Kjell Svensson med 209 poäng före P-O Björkman med 170 poäng. 8 bästa ronder vann Lennart Pettersson på 562 nettoslag, ett snitt på 70,25. Leif Jansson är 2:a på 564 och Kjell Svensson 3:a på 566. I Matchcupen återstår finalen där fjolårsvinnaren Bo Forsman möter Pedy Lindholm som vann över Leif Ström i semifinalen. 
Nu är också kvalet till Ryder Cup avklarat och lagledarna kommer nu att sätta ihop paren för de 16 spelarna i de båda lagen Stanarna och Lantisarna och drabbningen går av stapeln på tisdag den 3 oktober kl 10.00. Listorna finns på en av flikarna på tabellerna som är uppdaterade och finns HÄR.  

Ryder Cup och en vanlig runda spelar vi på tisdag och på torsdag spelar vi en 4-manna scramble med start kl 12.00 och avslutar säsongen med prisutdelningar och bjuder på mat i golf-restaurangen. Anmälan som vanligt på Min Golf.   

Rond 22 den 21 september. 

I strålande soligt höstväder spelade 72 seniorer dagens rond på en fortsatt blöt bana. Det märks på resultaten och det var bara vinnaren Leif Ström som gick under par när han gjorde en 71-runda. Åke Eriksson kom på 2:a plats på 74, Hans-Åke Andersson 3:a, Jan Carlsson 4:a och C-G Söderberg 5:a, alla på 75. Åter igen en ny segrare och nya spelare på pallen för första gången! 

Med bara en rond kvar är det nu focus på slutresultaten i våra tabeller! Mästerskapet: Lennart Pettersson leder på 308 poäng före Mats Andersson på 270. Här finns det poäng att kämpa om i KM som spelas kommande helg. Tjejligan: Maj Lundberg leder på 277 nettoresultat på fyra ronder före Margareta Fredriksson på 280. La Liga: Kjell Svensson leder på 209 p0äng före P-O Björkman på 194. Matchcupen: Bo Forsman är framme i finalen efter seger över Rune ”Tigern” Norrström i semifinalen. Ska han vinna för 3:e året i rad? Motståndaren blir vinnaren i den andra semifinalen där Leif Ström möter Pedy Lindholm! 8 bästa resultat: Lennart Pettersson leder på 562 före Leif Jansson på 564. Ryder Cup: Kampen om de 16 platserna i lagen Lantisarna och Stanarna är heller inte avgjord. Läget ser du i fliken Ryder Cup 23! Det är alltså inte avgjort i någon av tabellerna! Spännande! 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR
Nästa torsdag spelar vi sista ronden med kanonstart och prisutdelning för september.  

Rond 21 den 14 september.

Vädrets makter tillät åter spel! Banan var faktiskt riktig bra med tanke på allt regn och översvämningar! Greenerna som vanligt snabba och fina. 76 spelare kom till start och trivdes i solskenet. Hans Andersson tog sin första seger med en 66-runda! H-O Norrman blev 2:a på 66 och Mats Norling 3:a på 69. Tore With 4:a på 71 och sista priset tog Pär Nordfelth på 71. 

Nu är samtliga serie- och match-serier färdigspelade. Det innebär att det finns bara två ronder kvar i Seniltouren, samt ett KM 23-24 sept, att plocka poäng i för att förbättra placeringen i mästerskapstabellen. Vi är alltså på upploppet mot vår avslutande statustävling Ryder Cup som spelas tisdag den 3 okt. De som får spela i lagen, Stanarna och Lantisarna, är de 16 bästa spelarna från respektive ort. För att skapa lite spänning och peppning så finns en ny flik, ”Ryder Cup 23”, i Excel-boken med alla tabellerna. HÄR hittar du de uppdaterade tabellerna.  

Rond 20 den 7 september.  

Inställd på grund av att banan är stängd efter skyfallsliknande regn som dränkt vissa delar av banan. 

Rond 19 den 31 augusti. 
Regnet det bara öser ner och banan är mycket blöt och stängs av gång på gång. Jobbigt för oss klubbens intäkter och våra duktiga banarbetare. Dagens rond kunde ändå spelas och 57 spelare kom till start. Åter igen höga scorer och bara 6 spelare lyckades komma in på par eller bättre. De 4 främsta på pallen var nya för säsongen! Bengt Öhrman trivdes bäst i blötan och vann på 70. Tony Johansson 2:a, Pirjo Hulkkonen 3:a, Stig Lövgren 4:a och Bo Forsman 5:a. Alla på 71! 
Efter ronden blev det prisutdelning för Augusti månads tävlingar.  
Uppdaterade tabeller hittar du HÄR

Rond 18 den 24 augusti

Efter två inställda ronder på grund av det myckna regnandet då banan var ospelbar och stängd kunde ronden genomföras, dock med bilförbud. Den var fortfarande väldigt blöt, men greenerna som vanligt väldigt fina. 
70 spelsugna kom till start i det soliga vädret. Underlaget visade att det inte rullade så bra och det blev höga resultat. Det var bara topp fem som klarade banans par 72 eller bättre! På pallen blev det fyra nya spelare och högst upp hittar vi Leif Norström med en 70-runda. På andra plats kom Thomas Johansson på 71, Lars-Erik Johansson 3:a, Börje Brewitz 4:a och Wolfgang Scheiber 5:a, alla på 72. 

Det blev inte så stora förändringar i tabellerna, men eftersom toppnamnen i Mästerskapet kammade noll så passade Glädje Jan Olsson på att ta hand om 2:a platsen bakom Lennart Pettersson. Mats Andersson och Mats Norling avancerade också tack vare fina placeringar i resultatlistan. 
Som ni ser i tabellen är det tomt i kolumnerna för serie- och matchspel på grund av att dessa matcher och blivit inställda. Oklart om de kommer att spelas senare. 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR

Nästa rond den31/8 blir det kanonstart och prisutdelning för augusti! 

Rond 17 den 17 augusti. 

Ytterligare en rond som måste ställas in. Banan är dränkt på flera ställen, bunkrarna vattenfyllda och ospelbar. Till ronden hade 69 spelare anmält sig. Detta väderläge har vi knappast blivit utsatta för tidigare, men vi biter ihop och laddar om till nästa vecka! 

Rond 16 den 10 augusti.

Ronden måste tyvärr ställas in! Efter allt regn som toppades av ett oväder med storm och skyfall som döptes till ”Hans” måste vi ställa in. Banan var översvämmad, bunkrarna vattenfyllda och banan ospelbar. 

Vi hade förberett allt och hoppades att vi skulle kunna spela. Lottat och senarelagt starten och fått tillstånd att använda golfbilarna, men efter att LUA besiktat banan klockan 07.00 hade vi inget val. Startlistan innehöll endast 48 optimister, så det blev inga protester, utan alla tyckte nog att det var skönt. Det ska vara kul att spela golf!

Rond 15 den 3 augusti. 

Ronden ingick i Golfveckans singeltävling som hade fått ställas in om inte 76 av Seniltourens spelare anmält sig! Singeltävlingen var indelad i två hcp-klasser för herrar och en damklass. Från de tre klasslistorna har vi gjort en resultatlista för ronden på nettoresultaten och den ligger som underlag för poäng i våra mästerskap och statistik. De 30 som fått poäng i Mästerskapstabellen har resultat 77 eller bättre. 

I klass 1 kom Mats Andersson 3: a på 71 och Lars-Erik Johansson 4:a på 72. Bra jobbat i ”elitklassen” med ett par bollar med killar som valt tee 61! I klass två var alla på prisplats ”Senilare och i damklassen vann Mayvor Wilson på 71 och Pirjo Hulkkonen blev 2:a på 74. 

Vi kommer även att dela ut priser i denna rond sista torsdagen i augusti.  Senilens prispall: Högst upp kliver Åke Eriksson på fina 67, som är tävlingens överlägset bästa resultat! Grattis! 2:a kom Arne Rydin på 70, Mats Andersson 3:a på 71, Bo Forsman 4.a på 71 och Mayvor Wilson 5:a på 71. 

Som vi vet fick onsdagens tävling ställas in på grund av att det regnade så mycket. Det var oroande prognos även för torsdagen och vi hade en träff med Elliot 07.15 och han informerade att fairway var mycket blöt, i flertalet bunkar var det vatten, och han rekommenderade bilförbud. Vi hade bara 3 bilar bokade (plus två privata) så vi kom fram till att tillåta dessa att delta med ”bilförbud på finklippta delen av banan” så det fungerade! 
Vädret var inte nådigt och det var de tidigaste startande som kom lindrigast undan med bara 3-4 hål med regn. I övrigt regnade det hela dagen, och ibland kom det en skur också. Det syns även på resultaten. Bara 8 spelare på par eller bättre! Det var inte så kul, och undertecknad lyckades med bedriften att komma allra sist på 92 netto! (Som tävlingsledare får man  ju offra sig!) 

Uppdaterade tabeller och Lees statistik hittar do som vanligt HÄR.

Rond 14 den 27 juli. 

Kanonstart och prisutdelning för juli månad. 75 spelare kom till start i uppehållsväder med mestadels sol. Snabba greener men fortfarande lägesförbättring på finklippta fairway. Åter igen låga resultat med 23 st på par eller bättre! Vinner gör Bjarne Broström på fina 64! Han har tagit poäng varje torsdag i juli och fick nu kliva högst upp. Erik Runnérus blir 2:a på 65, Lars-Olof Stålarv 3:a på 66, Göran Ek 4:a på 67 och Jan Carlsson tar sista priset på 67. Det blev inga större förändringar i topp 10 i Mästerskaptabellen. I Tjejligan avancerade Margareta till 2:a plats efter sin 69:a i dag. I La liga där 80+arna kämpar var det bara Sören Carlsson som tog poäng. 

Uppdaterade tabeller och statistik hittar du  HÄR

Vill uppmana spelarna som är kvar i Matchcupen att att snabba på att spela 3:e omgången! 
På torsdag ingår Seniltouren i Golfveckans singeltävling så anmälan sker till den tävlingen med startavgiften 150 kr. Seniltabellerna uppdateras som vanligt. 

Rond 13 den 20 juli.

En omväxlande rond! Lite blåsigt och 14 grader på morgonen, strålande sol efter ett par timmar, skyfalls-regn med inslag av hagel efter 4 timmar, därefter högsommar-varmt! Önskemål om att avbryta vid skyfallet, men tävlingsledningen beslöt att ta en regnpaus på ca 15 minuter och tävlingen spelades färdigt. Endast fem spelare av de 80 startande avbröt ronden! Naturligtvis blev banan väldigt blöt och svårspelad vilket visade sig på resultaten. Bara åtta spelare på par eller bättre och 34 under ”skamgränsen” 80. Per Abrahamsson tog sin andra seger för säsongen med en 69:a! Jan Carlssons första pallplats kom med en 2:a plats på 70, Lennart Pettersson håller i och tar 3:e pris på 71 och leder nu mästerskapstabellen med 63 poäng. Glädje Jan Olsson blir 4:a, och avancerar till 3:e plats i samma tabell. Börje Brewitz 5:a, båda på 71. 
Nästa torsdag är det kanonstart kl 08.30 och prisutdelning för juli månad. 

Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR

Rond 12 den 13 juli.

87 spelare till start, inte dåligt mitt i juli! Banan blir bättre och bättre och resultaten som vanligt låga med 14 st på par eller bättre! Kjell Svensson på pallen för 4:e gången i rad! i dag ståtar han högst upp med en strålande runda på 64. Han rycker uppåt i tabellerna och ligger 2:a i Mästerskapstabellen där Lennart Pettersson leder. Kjell tar hand om ledningen i La Liga med 31 p före P-O Björkman. I dag blir Per Abrahamsson 2:a på 66, Åke Eriksson premiär på pallen som 3:a med 68 tätt följd av Christer Bergström som 4:a med 70, Bjarne Broström tar sista priset med en 70.-runda. 
I matchcupen är 2:a ronden färdigspelad, så ni som gått vidare uppmanas att kontakta varandra för att spela nästa match under juli månad!
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR

Rond 11 den 6 juli.

73 spelare till start i semestermånaden är helt OK. Regnet hängde i luften men ingen blev blöt under spelet men det var skyfall på vägen hem. Att det har kommit ett efterlängtat regn märktes på banan där det inte var mycket rull på fairway. Det syntes också i resultatlistan med bara sju spelare på par eller bättre! Tre nya på prispallen igen och högst upp klev Per Bäckman som vann på 69. Mats Norling 2:a på 70, Kjell Svensson på pallen för tredje gången i rad 3:a på 71. Tore With 4:a med 71 och Hans Andersson tog sista priset som 5:a med en runda på par 72. Damerna lyste med sin frånvaro denna rond, bara fyra st var med. 
I mästerskapstabellen behåller Lennart P ledningen, men nu tätnar det i toppen där Kjell Svensson och Mats Andersson ryckt fram med höga poäng tre ronder i rad! Kul och spännande fortsättning! 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.   

Rond 10 den 29 juni.

Kanonstarten kl 08.30 samlade 81 startande och vika kanonresultat det blev! En historisk prispall med 4 damer högst upp, 28 spelare på par eller bättre och 61 st klarade ”skamgränsen” på 80! 
Margareta Fredriksson vann på fantastiska 62! Gloria Gynt 2:a, Signe Karlsson 3:a och Christina Bredin 4:a alla på 67 netto! Det har aldrig hänt förr i Seniltouren att fyra damer toppat i resultatlistan! Alla vi gubbar lyfter på kepsarna för våra duktiga damer! Kjell Svensson knep 5:e priset med sin 68-runda. Det är en knallhård kamp i Tjejligan men det hände inte mycket i mästerskapstabellens  toppskikt.  
Efter rundan var det prisutdelning för juni månad och 53 av dagens startande passade på ätt äta lunch i restaurangen!  
OBS! En ny uppdaterad 8 bästa-tabell med Lees statistik över de 10 ronderna hittar du HÄR!  

Rond 9 den 22 juni

Åter en varm dag denna fina sommar. 77 spelare kom till start trots att det var dagen före midsommarafton. Rätt prio! Lennart Pettersson har siktet inställt på mästerskapet och fyllde på poängskörden med 40 nya sköna poäng genom att vinna på 67! Det är 4:e gången han är på poängplats och han leder nu med 45 p före P-O Björkman som inte har gett upp kampen och bytte tee till 44 och blev 3:a på 69 och fick 36 p! Maj Lundberg är på andra plats i tabellen en poäng före P-O så hon är en aspirant att räkna med med sitt stabila spel och poäng i i (nästan) varje rond!! Spännande att följa kampen!
På 2:a plats i dagens rond kom Kjell Svensson på 68, ny på prispallen liksom Glädje Jan Olsson som 4:a och Pelle Bäckman som 5:a, båda med 71-rundor. Det är bra spridning på prispallen hela 37 spelare har fått pris så här långt! Jättekul. 
Matchcupen rullar på, men det återstår flera matcher i rond två som ska vara klar i juni så ta kontakt med din motståndare!. 

Uppdaterade tabeller hittar du HÄR, och nu är Lee hemma så du får även hans statistik! 
Nästa torsdag är det kanonstart med start kl 08.30 och prisutdelning för juni. Betala startavgiften genom Min Golf i förväg så kortar vi kön vid anmälan på plats!   

Rond 8 den 15 juni 

I nästan 30 grader kämpade 82 spelare och det märktes lite på resultatet. Leif Jansson tålde värmen bäst och vann på 67! Två ”Leifare” till på pallen, Ström 2:a på 70 och Karlsson 3:a på 71. Lennart Pettersson på pallen för tredje gången som 4:a på 71 och Maj Lundberg knep 5:e platsen också på 71. 
I mästerskapstabellen utökade Lennart sin ledning och Maj avancerade till 2:a platsen. Maj leder också Tjejligan före Mayvor. P-O  leder La Liga före Rolf Widlund. Nu har vi spelat 8 ronder så det blir spännande att se vem son tar täten där. Tyvärr får vi vänta en vecka på det för Lee har åkt till England denna torsdag. och släpade inte med sig datorn. 
Solweig Lundin gjorde en HIO på hål 9! Stort Grattis!!

De uppdaterade tabellerna hittar du HÄR

Rond 7 den 8 juni

Intresset håller i sig! 87 spelare kom till start igen, och det var inte de 87 som var med förra torsdagen. Några ”trogna” saknades och en handfull nya på touren var med. Kommer vi att nå 100 någon torsdag i år!?

Man slutar aldrig att förvånas när man kollar resultatlistan! Kanonresultat och igen; fem nya pristagare på pallen! Årets lägsta resultat stod Mayvor Wilson för då allt stämde och hon slutade på fantastiska 62! Tvåa blev Pauli Bulleghin, Erik Runnérus trea och Staffan Lejonhufvud blev fyra, alla på 67. Femte priset tog Bjarne Broström med en 68-runda. Åter igen var det 20 st som slutade  på par eller bättre! 
Lennart Pettersson passade på att rycka i Mästerskapstabellen då övriga i topp fem kammade noll i dag! Han leder nu med 13 poäng och är nu ett jagat villebråd! 
Första rundan i Match cupen är nu spelad så när som på en match. Bra jobbat!

Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.  

Rond 6 den 1 juni

Åter en rund i strålande väder, stort startfält med 87 spelare och fantastiska resultat! Vilket gäng det är, och tre nya ansikten på prisplats! Ingolf Apel  slog till med årets lägsta resultat med en 65-rond! Thomas Möller kom 2:a på 67, Lennart Pettersson 3:a på 68, Erland Lundberg 4:a på 68 och Bengt Larsson 5:a också 68. Hela 29 spelare var på par eller bättre!
Lite omkastningar i tabellerna och positivt att så många har spelat första ronden i Matchcupen! Vi som är kvar ska sätta fart, och ni andra söker upp nästa motståndare! 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar ni som vanligt HÄR

Rond 5 den 25 maj

Sista ronden i maj månad innebär kanonstart och prisutdelning för månaden. Stort intresse och 87 spelare kom till starten kl 08.00! I det strålande fina vädret och den fina banan kom också de fina resultaten. Gick man på 72 då blev det en 19:e plats i resultatlistan! 
Vann gjorde Maj Lundberg på 66! Sören Carlsson presterade samma resultat men fick nöja sig med 2:a plats med högre hcp. 3:a blev Leif Jansson på 67 och Conny Thun 4:a på 68. Sista priset lade Peter Alseryd beslag på med 69, tack vare lägsta hcp bland 5 spelare som gick in på 69! Nu känner vi igen statusen på touren! Återigen var det nya spelare på prispallen vilket visar att det hög kvalitet och en spännande kamp varje torsdag!
P-O Björkman leder mästerskapstabellen på 99 poäng före Lee Boyd på 93. Mia Runnérus leder Tjejligan på 303 netto före Pirjo Hulkkonen på 314. La Liga leder P-O Björkman på 80 p före H-O Norrman på 56. 

De uppdaterade tabellerna, resultaten i Matchcupen och statistiken hittar du HÄR. 

Rond 4 den 17 maj.

”Bara” 55 spelare kom till start denna onsdag. Fel dag och lite dåligt väder kan vara orsaken kanske. Fem nya spelare blev det i alla fall på prispallen! Högst upp klev Mats Norling som vann på 70, Lennart Pettersson tog andra platsen på 71. Hans-Ove Norrman 3:a på 71, Erland Lundberg 4:a och Lennart LUA Karlsson 5:a, båda på par 72. 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

Nästa torsdag, den 25 maj är det kanonstart och prisutdelning på årets första fem tävlingar i golfrestaurangen. Vi startar kl 08.00 så du måste anmäla dig senast 07.30. För att snabba på vid anmälan vädjar vi till alla att betala startavgiften 60 kr i samband med anmälan så hinner alla ut till sitt starthål! 

Rond 3 den 11 maj.

Efter en vecka med strålande väder med 20 grader har banan torkat upp och greenerna är riktigt bra. Startlistan med 92 startande (!) visar också att många är spelsugna. Resultaten blir sakta lite bättre för varje gång och i dag var det tre st som fick 60-resultat! Allra högst upp på pallen klev Bengt Persson med en stabil runda på 66! Tvåan Lars Bejbom och trean Björn Hedlund gick båda på 68. Mats Andersson blev 4:a på 70 och Ingvar Ekman 5:a på 71. Kul med nya namn på prisplats och drygt halva start fältet under ”skamgränsen” 80. 

De uppdaterade tabellerna och statistiken hittar du HÄR.  

En påminnelse! Hög tid att spela första matchen i Match-cupen! Kontakta din motståndare! 

Rond 2 den 4 maj. 

Vädret fortfarande ganska bistert, med lite frost på greenen på hål 1 till strax för starten kl 08.00. Solen sken dock och temperaturen gick väl upp till 8-9 grader. Banan hade torkat upp så våra bilåkande spelare fick vara med! Totalt kom 82 spelsugna seniorer till spel. Resultaten är ganska beskedliga så här i början. Bara de tre främsta klarade par eller  bättre. Per Abrahamsson, ny medlem i klubben och rookie på Senilen , tog segern på 69 före paret Boyd på 72! Gun, som spelade sin första runda i touren, blev 3:a på sämre hcp än maken Lee. Bengt Öhrman tog 4:e platsen på 73 och Leif Karlsson knep sista priset med lägsta hcp på 74, knappt före klubbchefen Maria  som också spelade sin första runda! 

Kul med många nya namn, både i startlistan och långt framme i resultatlistan! 

Tabellerna är uppdaterade och Lee har bidragit med lite statistik och du hittar dom HÄR.  

Årets Tour startade torsdag den 27 april.

Då är vi igång! Vi fick den stora äran att inviga årets spel eftersom banan öppnades i dag! Fantastiskt roligt! Aprilvädret var inte nådigt med +3 och kall blåst på morgonen. Solen kom dock fram och värmde oss mellan hagelskurarna. 

62 spelare kom till start, banan var ganska blöt men greenerna var helt OK. Bara två spelare kom under banans par! Wolfgang Reinisch vann på 69 och Mia Runnérus blev 2:a på 71. Fjolårets mästare P-O Björkman visar framfötterna och visar att han vill vara med i toppen i år också och tar 3:e platsen på 73. Lars Bejbom blev 4:a på 73 och Tony Johansson tog sista priset på 76. 

Tyvärr var det bilförbud så vi saknade några trogna spelare, men kunde glädjas av att hälsa en handfull nya medlemmar som gjorde sin första runda i Senilen! 

Resultat och uppdaterade tabeller hittar du HÄR

 Seniorkommittén 

I Lantisarnas lag spelade: Lennart Pettersson, Lennart Karlsson, Signe Karlsson, Leif Karlsson, Mats Andersson, Glädje Jan Olsson, Kjell Svensson, Leif Jansson, Hans Andersson, Gunnar Noritis, Lars-Erik Johansson, Hans Andersson, Börje Brewits, Göran Ek, Erik Runnerus och Rolf Widlund.
Lennart P och Bo Forsman
28/9 Staffan Lejonhufvud vann på 60
12//9 Leif Ström vinner på 71
14/9 Hans Andersson vinner på 66
31/8 Bengt Öhrman vinner på 70
24/8 Leif Norström vinner på 70
3/8 Åke Eriksson vinner på 67
27/7 Bjarne Broström vinner på 64
20/7 Per Abrahamsson vinner på 69
13/7 Kjell Svensson vinner på 64
6/7 Per Bäckman vinner på 69
29/6 Margareta Fredriksson vinner på 62
22/6 Lennart Pettersson vinner på 67
15/6 Leif Jansson vinner på 67
8/6 Mayvor Wilson vinner på 62
1/6 Ingolf Apel vinner på 65
25/5 Maj Lundberg vinner på 66
17/5 Mats Norling vinner på 70
11/5 Bengt Persson vinner på 66
4/5 Per Abrahamsson vinner på 69
27/4 Wolfgang Reinisch vinner på 69