Seniltouren - Sveriges roligaste medlemstour för dig som är 50+ !

Spelas varje torsdag. Anmälan till tävling görs på Mingolf.se senast kl. 23:00 tisdag före aktuell tävling.
Regler och rutiner
Utrustning utöver ett glatt humör

OBS!
Om du behöver åka golfbil behöver du inte boka bil varje gång! Kryssa i rutan ”Golfbil” då du anmäler dig!
Vi har reserverat alla bilar på torsdagarna och fördelar dessa i samband med lottningen. Vi utgår från att man åker två i varje bil.

Poängberäkning för Seniormästerskapet: Poäng som erövras i torsdagstävlingarna, Senilens Matchcup, serie- och matchspel och KM, Senilens Matchcup, serie- och matchspel, KM och DM. 

Övriga poängtabeller: 
8 bästa (Order of merit) = De 8 bästa nettoresultaten.
Tjejligan = De 4 bästa nettoresultaten.
La Liga = Erövrade poäng på torsdagarna för spelare som är 80 år och äldre.

”Ryder Cup” – regler för spelet 2022: Även i år blir det match mellan ”Stanarna” och ”Lantisarna”! De 16 bästa i Mästerskapstabellen boende i Västerås respektive utanför Västerås bildar lag. Matcherna avgörs med fördelningen 6 hål BÄSTBOLL, 6 hål FOURSOME, 6 hål SINGEL.

Resultat Seniltouren 2022 

Årets Match-Cup är lottad efter resultatet i ”8 bästa” föregående år och är anslagen i klubbhuset. Cupen spelas med det nya matchindexet på hålen (nytt scorekort)!  Spelare med lägst nummer ansvarar för att kontakta motståndaren och ser till att speldatum hålls! 
Viktigt att hålla datum för de två första omgångarna (maj och juni). 
Spelare som inte kan delta i första omgången ombeds meddela detta snarast till Sören Carlsson, 070-638 29 90 så reserv kan sättas in.

Spelprogram och resultat för Matchcupen ligger under egen flik i den samlade xls-filen  Seniltouren.

Veckorapporter 2022

Torsdag 22 sept.

Till den näst sista ronden kom ”bara” 76 spelare till start i strålade sol på himlen. Att hösten är här blev en realitet då vi måste skjuta på starten 20 minuter på grund av att det var frost på greenerna! Som vanligt blev det låga resultat med 9 st på par eller bättre och 49 st under 80 netto! Två nya på pallen, och tre gamla varav två damer! Kjell Hedmark vann på fina 65 före Arne Rydin på 69. Hasse Andersson 3:a igen på 70. Signe Karlsson blir 4:a på 70 och Maj Lundberg 5:a på 71. 
Någon större dramatik blev det inte i Ryder Cupens laguppställningar! Det var bara 3 och 4 som tog poäng blad de 16 som är klara. I Lantisarnas lag tog sig Mats Andersson in med sina 11 poäng, och i Stanarnas lag puttade Jan Carlsson ut Rune Engström och Per Bäckman ligger på 17:e plats endast en poäng från en plats i laget. Spännande avslutning och kamp om de sista platserna nästa torsdag! 
Ska P-O Björkman hålla undan i Mästerskapstabellen? Han leder med 17 poäng före Lars-Erik Johansson och ingen kan hota dom om segern! Signe hotar Maj i kampen om segern i Tjejligan, det skiljer endast ett slag! 
Kolla placeringarna i de uppdaterade tabellerna och lägg upp strategin inför den avslutande ronden med kanonstart nästa torsdag! Tabellerna hittar du HÄR.  

Torsdag 15 sept

81 spelare kom till start i omgången. Åter igen blev det en ny vinnare i tävlingen, Dan Cedmer klämde till med en 65-runda och avancerade i mästerskapstabellen till en ganska säker plats i Stanarnas Ryder Cuplag. Maj Lundberg tog för andra gången 2:a platsen på 67 före Hans Andersson och Gunnar Noritis, båda på 68. Sista priset tog Rune Engström på 70. 
Det är dags för final i årets Matchcup! På den ena halvan står Wolfgang Reinisch som besegrade L-G Almgren med 4 – 3 i sin semifinal. Han får möta fjolårets vinnare Bo Forsman som vann över Gunnar Noritis med 3 – 2 i sin semifinal. Spännande! 
Nu återstår det bara två omgångar i årets tour och vi lägger fokus på den prestigefyllda Ryder Cup som spelas onsdagen den 5 oktober. Då ska de 16 bästa spelarna i lagen Lantisarna och Stanarna mötas. Kriteriet för laguttagningen är erövrade poäng i Mästerskapstabellen.
För att alla ska kunna följa dramatiken finns nu en ny tabell, Ryder Cup, som visar laguppställningen efter dagens resultat. Den kommer att uppdateras efter de två omgångar som återstår. De fem som står närmast att ta plats i respektive lag och knuffa ut någon är redovisade i tabellen. Två gånger 40 sköna poäng står på spel så det kan hända mycket de återstående torsdagarna!  
De uppdaterade tabellerna hittar du HÄR!   

Torsdag 8 september. 

Fortsatt tur med vädret när 75 spelare kom till start i den 17:e omgången av touren. De snabba greenerna har bearbetats av Elliot och hans team så det var lite svårputtat som kanske bidrog till att det blev något högre scorer. Det blev sex man som delade segerresultatet på 70. HCP avgjorde placeringen och då stod P-O Björkman högst upp på prispallen! Han blev därmed säsongens första som har vunnit två gånger i år. Frågan är 0m han med dagens 40 nya poäng säkrade vinsten i Mästerskapet som han leder med 41 poäng före Lars-Erik Johansson? Lennart LUA tog sin första plats på prispallen som 2:a, Lars-Olof Stålarv 3:a, Stig Lövgren 4:a och Hans-Ove knep sista priset. Tre omgångar kvar så det blir en spännande kamp om placeringarna och vilka som kvalificerar sig till Ryder Cuplagen!
Kolla in läget på de uppdaterade tabellerna som du hittar HÄR!      

Torsdag 1 september.

På den första höstdagen kom 82 spelare till start i stålande väder. Trots det blev det ovanliga resultat i toppen av resultatlistan. Bara fyra deltagare på par eller bättre! När hände det senast? Beror det på den fina banan med de snabba greenerna månne? Segrar gör ”äntligen” Mats Norling som spelat stabilt hela året och ligger bra till i tabellerna. Han gör en 69-runda tätt följd av Tore With som åter igen blixtrar till med en 69:a och går därmed i topp på 8 Bästa-tabellen! Rune ”Tigern” Norrström har vässat klorna och tar tredje platsen för andra veckan i rad  med 72.  Gunnar Noritis, som vann öppningsronden, hittar prispallen på fjärde platsen med 72 och Ulf Wilson på pallen igen, blir 5:a med en 73:a. Jakten på poäng är i full gång det tätnar i toppen eftersom många där kammade noll. 
I Matchcupen är det dags för semifinaler! I den första möts Wolfgang Reinisch och Lars-Göran Almgren. I den andra är det Gunnar Noritis och Bo Forsman som kämpar om en finalplats! 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.   

Torsdag 25 augusti.

Åter igen en omgång i touren med ett resultat som ingen kunde ha tippat i förväg! Därför är det roligt att konstatera allt positivt som sker i klubbens flaggskepp; Stort startfält, i dag 85 startande, strålande väder och resultat med 11 spelare på par eller bättre och en överraskande resultatlista. Kanonstart och prisutdelning för augusti månad bidrog till till att höja stämningen! 
Alla pristagarnas resultat var, som vanligt, på 60-talet med Gloria Gynt som vinnare på 66! En värdig avslutning för Glorias sommarbesök i Sverige. Ulf Wilson tog 2:a platsen på 68 och fördubblade därmed sina poäng i mästerskapstabellen.  Rune ”Tigern” Norrström och Mia Runnérus på tredje och fjärde plats med 69 har varit på prisplats tidigare medan Åke Eriksson gjorde sin bästa runda på 69 och tog sitt första pris med 5:e platsen. Grattis till alla pristagare!
Vi går nu in på upploppet med de 5 sista omgångarna! Tabellerna blir spännande att följa med de omväxlande resultaten där 80-rundorna är lika vanliga som 60-rundorna. I Mästerskapstabellen, som tar ut spelarna i Ryder Cup, har P-O Björkman och Kjell Svensson en betryggande (?) ledning med  321 respektive 307 poäng. Vinst i varje rond ger 40 p så det kommer att hända saker! I tabellen 8:a  bästa lägsta nettoresultaten är det mycket tätt! Kjell Svensson leder på 570, P-O Björkman 571, Anders Önning 572 och Lars-Erik Johansson 572. En hård kamp är det i Tjejligan med tre på samma resultat 283, Maj Lundberg, Signe Karlsson och Gloria Gynt. La Liga leds av Kjell Svensson och P-O Björkman med Hans-Ove Norrman som närmast jagande. 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du som vanligt HÄR.   

Torsdag 18 aug. 

Vilken klass det är på medlemmarna som spelar i den populära Seniltouren! I dagens 14:e rond deltog 77 spelare. 17 av dessa gick på par eller bättre, 63 klarade resultat under ”skamgränsen” 80 alltså 7 slag över banans par 72. Fantastiskt! 
Åter igen en ny spelare som vinner, ingen har ännu vunnit två gånger. Peter Nissander vann på 65 och fick de 40 poängen som segraren får i Mästerskapstabellen och hoppar upp till 53:e plats! På andra plats kom P-O Björkman med en 67-runda och fick 38 poäng och tog ledningen i tabellen med 301 poäng. Wolfgang Scheiber  tog sin första pallplats som 3:a på 67, Bo Forsman på 4:e plats med 67 och sista prisplatsen tog Lars-Erik Johansson med en 68-runda.  
Nästa chans att ta poäng är ställa upp i KM som spelas på lördag/söndag!
Uppdaterade tabeller hittar du som vanligt HÄR

Torsdag 11 aug.  

I högsommarvärmen spelade 75 tappra på vår fina bana som vanligt med resultat som går upp och ner från den ena veckan till den andra. Visst är det en underbar sport, att ena rundan gör man 65 för att nästa torsdag gå in på 80 netto! 
Dagens rond blev en av de svettigaste, med de tre bästa på samma resultat; 67! Håkan Engström och Sven Isaksson hade samma SHCP och då avgjorde sista 9 till förmån för Håkan som vinner och Sven blir 2:a. Tore With är åter på prispallen och blir 3:a på sämre SHCP. Lee Boyd blir 4:a på 70, samma placering och resultat som förra veckan! Lars-Erik Johansson tar sista priset med sin 71-runda. 
I Matchcupen är vi framme vid kvartsfinalerna som ska spelas i augusti. 
De uppdaterade tabellerna och Lees statistik hittar du HÄR

Torsdag 4 aug.  

Den 12:e omgången spelades i stålande sol med kanonstart för de 80 spelarna och de fina resultaten fortsätter. 10 spelare på par eller bättre och nya namn namn på prispallen. Högst upp klev P-O Björkman efter en runda där allt stämde och resultatet blev 65! På 2:a plats kom Peter Lindeberg på 70. Lars-Olof Stålarv, Lee Boyd och Sven Isaksson kom in på 71 och lade beslag på prisplatserna 3 – 5. 
Dagen avslutades med prisutdelning för juli månad och dagens rond. Kul att ca halva startfältet stannade kvar, apploderade vinnarna och käkade lunch! 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.  

Torsdag 28 juli. 

Dagens omgång ingick i Golfveckan där ”bara” 64 har spelat i årets tour. 86 spelare startade totalt i tävlingen så den tävlingen hade blivit inställd om inte klubbens aktivaste medlemmar i Senilen funnits! 
Kjell Svensson van tävlingen, både för Seniltouren och golfveckans singeltävling i klass 2 på fina resultatet 68. Vi lyfter på kepsen och gratulerar Kjell som nu rycker i alla tabeller!. På andra plats kom Sören Pettersson på 70, trea blev Jan Carlsson och fyra Tore With båda på 70. Kent Myhrberg tar sista priset på 71. 

Nästa torsdag blir det kanonstart och prisutdelning för juli månad! 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.  

Torsdag 21 juli. 

På årets varmaste dag, med temperatur en bra bit över 30 grader, kämpade 67 tappra i den 10:e ronden. Allra hetast var Börje Brewitz som vann på 69, tätt följd av Lars-Erik Johansson och Anders Önning båda på 70 som 2: a och 3:a. Lennart Pettersson blev 4:a på 71 och Rune ”Tigern” Norrström tog 5:e priset på 71. Fortsatt låga scorer i touren med 13 spelare på par eller bättre!
I mästerskapstabellens topp är det tufft med Kjell Svensson i ledningen som hotas närmast av Anders Önning och P-O Björkman. Tufft även i Tjejligan mellan Maj Lundberg, Signe Karlsson och Mayvor Wilson. Kjell Svensson leder både 8 Bästa och La Liga. Herrarna i La Liga, 80+:arna, är med och tar för sig i poängligorna med segrar i de två senaste ronderna genom H-O Norrman förra torsdagen och Börje Brewitz i dag. Lite kuriosa: Undrar om inte ett ”rekord” slogs i dag med en sammanlagd ålder i en 3-boll blev 253 år! Sten-Olof Larsson 88, Kjell Svensson 84 och P-O Björkman 81 år, alla på poängplats. 
Uppdaterade (och rätt summerade!) tabeller och statistik hittar du HÄR.   

OBS! Nästa torsdag, 28/7 spelar vi som vanligt i singeltävlingen på Golfveckan!

Torsdag 14 juli.

Åter igen en rond med omväxlande väder. Sol på morgonen med vid lunchtid kom svarta moln med rejäla regnskurar och åskan mullrade men på håll. Halva startfältet torrskodda och halva genomblöta vilket syns i resultatlistan. Alla fem pristagarna lyckades ändå gå runt under par! Segern gick till Hans-Ove Norrman på 69 som gick i första boll, Jan Glädje Olsson blev 2:a på 70, Kjell Svensson 3:a på 70 och Bo Schilström 4:a. Sista priset tog P-O Björkman på 71 i en av de sista bollarna i ösregn och med dubbelboogie på hål 18 och 19. 77 spelare ställde upp i ronden. Kjell Svensson är i en ”bubbla ” och toppar mästerskapstabellen, 8 bästa och La Liga.
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR. 

Torsdag 7 juli.

Svensk sommar, då regnar det ibland! Det drabbade tourens 8:e runda med regn i ca 3 timmar från start. De som hade tidiga starttider blev rejält blöta medan de med sena starttider hade övervägande sol. Många har svårt att spela i regn och de syns långt ner i resultatlistan. En som verkar gilla regn är Leif ”Turken” Karlsson som plaskade till med en 66-runda och vann ganska överlägset före Lennart Pettersson på 2:a plats med 71. Bo Forsman tog bronset på 73, på 4:e plats Kjell Svensson och Mia Runnérus såg till att det blev en dam på pallen genom att bli 5:a på 73. 
Det var alltså åttonde ronden så nu börjar den gälla ”på riktigt”. 21 spelare har varit med alla 8 och leder gör Leif Karlsson på 591 före Kjell Svensson på 593 0ch Anders Önning på 595. Av tabellen ser man att totalt har 117 st spelat på årets tour minst en gång. Fantastiskt kul! Snart är andra ronden av Matchcupen spelad så det är bara att ta kontakt med nästa motståndare. 

Uppdaterade tabeller och Lees statistik hittar du HÄR.  

Torsdag 30 juni

Sista torsdagen i juni, den 7:e ronden, samlade 79 startande. Kanonstart och prisutdelningar och fantastiska resultat med 23 st på par eller bättre!! Monika Rydin fick till en kanonrunda och vinner på fantastiska 65! Grattis! Anders Önning tar andra plats på 67, Börje Brewitz 3:a på 67 och Signe Karlsson 4:a också på 67. Roffe Widlund tar sista priset på lägst hcp bland fem spelare på 68! Roligt med nya namn i toppen på resultatlistan och damerna är med i kampen. Gubbarna börjar muttra och funderar på om vi ska införa en damklass! (Skojar bara!) 
I Mästerskapstabellen tar Anders Önning över ledningen före Kjell Svensson och Mats Norling. Maj Lundberg leder Tjejligan men hotas av  Signe, Monika och Vivianne. 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du R    

Torsdag 23 juni

Startfältet denna soliga och varma rond blev ”bara” 71 spelare. Många hade väl valt att fira midsommar på annat håll. Vi som kämpade fick uppleva en historisk tävling. När resultatlistan skrevs ut tronade två damer överst! Det har nog inte hänt förut i Seniltouren. Vivianne Henriksen vann på 68 och Maj Lundberg blev 2:a på 70. Vi lyfter på kepsarna och gratulerar! På 3:e plats kom Leif Norström på 71,  Hans Andersson och Jon Schenström blev 4:a och 5:a på 71. 
I mästerskapstabellen gick Mats Norling i topp med med 138 poäng före Kjell Svensson på 136 och P-O Björkman på 130. 
Uppdaterade tabeller (ingen uppdaterad statistik) hittar du HÄR. 

Nästa torsdag är det kanonstart kl 08.30, start från tee 50 för alla herrar och tee 40 för damer samt prisutdelning för juni.      

Torsdag 16 juni

84 seniorer kom till start i strålande sommarväder och trivdes med varandra och en golfbana som nu lyser grön även på fairway och greenerna är i toppskick. Då är det roligt att spela och resultaten är helt fantastiska! 11 spelare på par eller bättre och 50 st under 80 är klass!
Högst upp på prispallen fick Göran Ek kliva efter sin runda på 66, tätt följd av Kjell Svensson på 67. Kent Myhrberg och Erland Lundberg tog 3:e och 4:e pris med 69:or. Pauli Bulleghin tog sista priset på 70 framför nosen på dagens bästa damer Signe Karlsson och Mayvor Wilson, båda med 70-rundor!
Det blev lite skiftningar i tabellerna! Kjell Svensson rycker i Mästerskapet efter sin 2:a plats i dag, 20 poäng förra torsdagen och 2 segrar i Matchcupen. Han leder på 131 p före Anders Önning 118 och Mats Norling 115. Kjell toppar även La Liga före Stig Lövgren och H-O Norrman. Signe toppar Tjejligan som nu består av 13 tappra damer som förgyller våra torsdagar. Kjell och Anders toppar även 8 Bästa -tabellen där man konstaterar att det är 113 medlemmar som deltagit i årets tour. 

Uppdaterade tabeller och Lee Boyds statistik hittar du HÄR

Torsdag 9 juni

Bättre väder den här torsdagen och startfältet samlade åter igen 80 spelsugna seniorer. Resultaten skäms inte för sig heller! Man vinner inte den här touren på par minsann och två tredjedelar gick under ”skamgränsen” 80! Stort grattis till Sören Pettersson som vann på fina 67!  Lars-Olof Stålarv blev 2:a på 68, Hans-Åke Andersson 3:a på 70 och Lars-Erik Johansson blev 4:a på 71. P-O Björkman knep sista priset på 72. Nya namn på alla pristagare vilket är roligt! Det syns också i tabellerna där ett hungrigt gäng är nästan ifatt Rolf Widlund i Mästerskapet. Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR

Torsdag 2/6
Tyvärr blev ronden inställd på grund av regnet som kommit under veckan samt strilade ner på torsdagsmorgonen. Det är tråkigt, men det var nog rätt beslut. Inga genomblöta kläder och bag att ta hand om, Elliot och hans grabbar slipper extrajobb med en söndertrampad bana. 
Tabellerna är uppdaterade med resultat från serie- och matchspel samt poäng i Matchcupen. En eloge till spelarna i cupen! Alla matcher, utom 2 är spelade. Jättebra, det är bara att fortsätta i samma tempo!  

De uppdaterade tabellerna hittar du HÄR

Onsdag 25/5 
Till den sista rundan i maj månad kom det 80 spelare. Det var kanonstart kl 08.30 och alla var på plats i tid. Vädret var omväxlade med sol och svarta moln, men vi klarade oss från regn. Banan blir bättre för varje gång och det börjar påverka resultaten. Alla fem pristagarna gick under par och ”skamgränsen” 80 klarade 49 spelare. Efter ronden blev det prisutdelning i restaurangen där drygt halva startfältet åt lunch vilket blev en trevlig avslutning!
Vann gjorde Anders Önning på fina 66 före Hans Andersson och Lee Boyd på 68. Rolf Widlund blev 4:a på 71 och Håkan Engström 5:a också på 71.  

Både Mästerskapstabellen och 8 bästa toppas av 1. Roffe Widlund, 2. Gunnar Noritis och 3. Håkan Engström.  I Matchcupen har 11 matcher spelats. 

Uppdaterade tabeller och statistik hittar du om du klickar HÄR

Torsdag 19/5
”Bara” 75 spelare kom till start i strålade sol och årets högsta temperatur med 25 grader! Banan, framförallt greenerna, var bättre och nu börjar det visa sig i resultaten. Ett av Senilens absolut lägsta resultat noterades när Tore With lyckades med en runda på fantastiska 61!! Stort grattis! Maj Lundberg upp på pallen som 2:a på fína 69, Conny Thun blir 3:a med sin 69-runda. På 4:e plats med 70 kom Håkan Engström och sista priset tar Thomas Möller på 71. 

6 damer deltog och Maj tog täten i Tjejligan med 1 poäng före Pirjo. 
I La-Liga, herrar 80+, Ligger Stig Lövgren på första plats före Börje Brewitz

Torsdag 12/5
Detta är första omgången av Seniltouren i år och vilken rivstart det blev! 94 spelsugna seniorer ställde upp i soligt, men blåsigt vårväder. Våren har ju varit sen och vi startar en hel månad senare än förra året. Det innebär att banan inte är i toppskick ännu vilket säkert påverkar resultaten. Det var länge sedan man vann en omgång i touren på 74!  

Den bravaden stod Gunnar Noritis för och blev premiärvinnare! På 2:a plats med samma resultat kom Tommy Persson, 3:a blev Rolf Widlund på 75, 4:a Leif Jansson på 75 och sista prisplatsen tog Leif Jansson på 75. 
8 damer ställde upp och Mia Runnérus toppar Tjejligan på 77. 

Scroll to Top