Seniltouren - Sveriges roligaste medlemstour för dig som är 50+ !

Spelas varje torsdag. Anmälan till tävling görs på Mingolf.se senast kl. 23:00 tisdag före aktuell tävling.
Regler och rutiner
Utrustning utöver ett glatt humör

OBS!
Om du behöver åka golfbil behöver du inte boka bil varje gång! Kryssa i rutan ”Golfbil” då du anmäler dig!
Vi har reserverat alla bilar på torsdagarna och fördelar dessa i samband med lottningen. Vi utgår från att man åker två i varje bil.

Seniltouren 2023

Rond 5 den 25 maj

Sista ronden i maj månad innebär kanonstart och prisutdelning för månaden. Stort intresse och 87 spelare kom till starten kl 08.00! I det strålande fina vädret och den fina banan kom också de fina resultaten. Gick man på 72 då blev det en 19:e plats i resultatlistan! 
Vann gjorde Maj Lundberg på 66! Sören Carlsson presterade samma resultat men fick nöja sig med 2:a plats med högre hcp. 3:a blev Leif Jansson på 67 och Conny Thun 4:a på 68. Sista priset lade Peter Alseryd beslag på med 69, tack vare lägsta hcp bland 5 spelare som gick in på 69! Nu känner vi igen statusen på touren! Återigen var det nya spelare på prispallen vilket visar att det hög kvalitet och en spännande kamp varje torsdag!
P-O Björkman leder mästerskapstabellen på 99 poäng före Lee Boyd på 93. Mia Runnérus leder Tjejligan på 303 netto före Pirjo Hulkkonen på 314. La Liga leder P-O Björkman på 80 p före H-O Norrman på 56. 

De uppdaterade tabellerna, resultaten i Matchcupen och statistiken hittar du HÄR. 

Rond 4 den 17 maj.

”Bara” 55 spelare kom till start denna onsdag. Fel dag och lite dåligt väder kan vara orsaken kanske. Fem nya spelare blev det i alla fall på prispallen! Högst upp klev Mats Norling som vann på 70, Lennart Pettersson tog andra platsen på 71. Hans-Ove Norrman 3:a på 71, Erland Lundberg 4:a och Lennart LUA Karlsson 5:a, båda på par 72. 
Uppdaterade tabeller och statistik hittar du HÄR.

Nästa torsdag, den 25 maj är det kanonstart och prisutdelning på årets första fem tävlingar i golfrestaurangen. Vi startar kl 08.00 så du måste anmäla dig senast 07.30. För att snabba på vid anmälan vädjar vi till alla att betala startavgiften 60 kr i samband med anmälan så hinner alla ut till sitt starthål! 

Rond 3 den 11 maj.

Efter en vecka med strålande väder med 20 grader har banan torkat upp och greenerna är riktigt bra. Startlistan med 92 startande (!) visar också att många är spelsugna. Resultaten blir sakta lite bättre för varje gång och i dag var det tre st som fick 60-resultat! Allra högst upp på pallen klev Bengt Persson med en stabil runda på 66! Tvåan Lars Bejbom och trean Björn Hedlund gick båda på 68. Mats Andersson blev 4:a på 70 och Ingvar Ekman 5:a på 71. Kul med nya namn på prisplats och drygt halva start fältet under ”skamgränsen” 80. 

De uppdaterade tabellerna och statistiken hittar du HÄR.  

En påminnelse! Hög tid att spela första matchen i Match-cupen! Kontakta din motståndare! 

Rond 2 den 4 maj. 

Vädret fortfarande ganska bistert, med lite frost på greenen på hål 1 till strax för starten kl 08.00. Solen sken dock och temperaturen gick väl upp till 8-9 grader. Banan hade torkat upp så våra bilåkande spelare fick vara med! Totalt kom 82 spelsugna seniorer till spel. Resultaten är ganska beskedliga så här i början. Bara de tre främsta klarade par eller  bättre. Per Abrahamsson, ny medlem i klubben och rookie på Senilen , tog segern på 69 före paret Boyd på 72! Gun, som spelade sin första runda i touren, blev 3:a på sämre hcp än maken Lee. Bengt Öhrman tog 4:e platsen på 73 och Leif Karlsson knep sista priset med lägsta hcp på 74, knappt före klubbchefen Maria  som också spelade sin första runda! 

Kul med många nya namn, både i startlistan och långt framme i resultatlistan! 

Tabellerna är uppdaterade och Lee har bidragit med lite statistik och du hittar dom HÄR.  

Årets Tour startade torsdag den 27 april.

Då är vi igång! Vi fick den stora äran att inviga årets spel eftersom banan öppnades i dag! Fantastiskt roligt! Aprilvädret var inte nådigt med +3 och kall blåst på morgonen. Solen kom dock fram och värmde oss mellan hagelskurarna. 

62 spelare kom till start, banan var ganska blöt men greenerna var helt OK. Bara två spelare kom under banans par! Wolfgang Reinisch vann på 69 och Mia Runnérus blev 2:a på 71. Fjolårets mästare P-O Björkman visar framfötterna och visar att han vill vara med i toppen i år också och tar 3:e platsen på 73. Lars Bejbom blev 4:a på 73 och Tony Johansson tog sista priset på 76. 

Tyvärr var det bilförbud så vi saknade några trogna spelare, men kunde glädjas av att hälsa en handfull nya medlemmar som gjorde sin första runda i Senilen! 

Resultat och uppdaterade tabeller hittar du HÄR

 Seniorkommittén 

Maj Lundberg vinner på 66
Mats Norling vinner på 70
Bengt Persson vinner på 66g
Per Abrahamsson vinner på 69