Seniltouren - Sveriges roligaste medlemstour för dig som är 50+ !

Spelas varje torsdag. Anmälan till tävling görs på Mingolf.se senast kl. 23:00 tisdag före aktuell tävling.
Regler och rutiner
Utrustning utöver ett glatt humör

OBS!
Om du behöver åka golfbil behöver du inte boka bil varje gång! Kryssa i rutan ”Golfbil” då du anmäler dig!
Vi har reserverat alla bilar på torsdagarna och fördelar dessa i samband med lottningen. Vi utgår från att man åker två i varje bil.

Poängberäkning för Seniormästerskapet: Poäng som erövras i torsdagstävlingarna, Senilens Matchcup, serie- och matchspel och KM, Senilens Matchcup, serie- och matchspel, KM och DM. 

Övriga poängtabeller: 
8 bästa (Order of merit) = De 8 bästa nettoresultaten.
Tjejligan = De 4 bästa nettoresultaten.
La Liga = Erövrade poäng på torsdagarna för spelare som är 80 år och äldre.

”Ryder Cup” – regler för spelet 2022: Även i år blir det match mellan ”Stanarna” och ”Lantisarna”! De 16 bästa i Mästerskapstabellen boende i Västerås respektive utanför Västerås bildar lag. Matcherna avgörs med fördelningen 6 hål BÄSTBOLL, 6 hål FOURSOME, 6 hål SINGEL.

Resultat Seniltouren 2022

Årets Match-Cup är lottad efter resultatet i ”8 bästa” föregående år och är anslagen i klubbhuset. Cupen spelas med det nya matchindexet på hålen (nytt scorekort)!  Spelare med lägst nummer ansvarar för att kontakta motståndaren och ser till att speldatum hålls! 
Viktigt att hålla datum för de två första omgångarna (maj och juni). 
Spelare som inte kan delta i första omgången ombeds meddela detta snarast till Sören Carlsson, 070-638 29 90 så reserv kan sättas in.

Spelprogram och resultat för Matchcupen ligger under egen flik i den samlade xls-filen  Seniltouren.

Veckorapporter 2022

Torsdag 19/5
”Bara” 75 spelare kom till start i strålade sol och årets högsta temperatur med 25 grader! Banan, framförallt greenerna, var bättre och nu börjar det visa sig i resultaten. Ett av Senilens absolut lägsta resultat noterades när Tore With lyckades med en runda på fantastiska 61!! Stort grattis! Maj Lundberg upp på pallen som 2:a på fína 69, Conny Thun blir 3:a med sin 69-runda. På 4:e plats med 70 kom Håkan Engström och sista priset tar Thomas Möller på 71. 

6 damer deltog och Maj tog täten i Tjejligan med 1 poäng före Pirjo. 
I La-Liga, herrar 80+, Ligger Stig Lövgren på första plats före Börje Brewitz. 

Uppdaterade tabeller och statistik hittar du om du klickar HÄR.

Torsdag 12/5
Detta är första omgången av Seniltouren i år och vilken rivstart det blev! 94 spelsugna seniorer ställde upp i soligt, men blåsigt vårväder. Våren har ju varit sen och vi startar en hel månad senare än förra året. Det innebär att banan inte är i toppskick ännu vilket säkert påverkar resultaten. Det var länge sedan man vann en omgång i touren på 74!  

Den bravaden stod Gunnar Noritis för och blev premiärvinnare! På 2:a plats med samma resultat kom Tommy Persson, 3:a blev Rolf Widlund på 75, 4:a Leif Jansson på 75 och sista prisplatsen tog Leif Jansson på 75. 
8 damer ställde upp och Mia Runnérus toppar Tjejligan på 77. 

Scroll to Top