Seniltouren - Sveriges roligaste medlemstour för dig som är 50+ !

Spelas varje torsdag. Anmälan till tävling görs på Mingolf.se senast kl. 23:00 tisdag före aktuell tävling.
Regler och rutiner
Utrustning utöver ett glatt humör

OBS!
Om du behöver åka golfbil behöver du inte boka bil varje gång! Kryssa i rutan ”Golfbil” då du anmäler dig!
Vi har reserverat alla bilar på torsdagarna och fördelar dessa i samband med lottningen. Vi utgår från att man åker två i varje bil.

Seniltouren och mästarna 2022

Avslutningsveckan 5 och 7 okt.

Onsdagen den 5 avgjordes Ryder Cup, matchen mellan Stanarna och Lantisarna. Det blev en jämn och spännande tävling som slutade oavgjort! Enligt tävlingsreglerna så vinner det lag som vann den senaste matchen och det var ju Lantisarna. Snopet för Stanarna som var och nosade på en seger  för att bryta Lantisarnas fleråriga segersvit.
    Seniltouren avslutades fredagen den 7 oktober med en lagtävling 4-manna scramble med kanonstart. 64 startande i 16 lag. Vann gjorde laget Mats Andersson/Peter Nissander/Ingemar Blomgren/Stig Lindström.
    Efter tävlingen blev det prisutdelning med mat och dryck i restaurangen med ett 60-tal deltagare.

Det blev 20 rundor i år, och en inställd på grund av regn, men de övriga har spelats i bra väder. Den sista torsdagstävlingen spelades den 29 september då de sista poängen fördelades. Då blev mästarna korade och lagdeltagarna i den prestigefyllda Ryder Cup var klara.
    Golfbanan har varit toppenfint skick och det har blivit många låga scorer. Alla vinnarresultat har legat under 70 utom den första rundan den 15 maj som Gunnar Noritis vann på 74. Noterbart är att det är bara Per-Ove Björkman som lyckats vinna två tävlingar! I alla övriga tävlingar har det varit olika vinnare. Det har inneburit att kampen om poängen i Mästerskapstabellen har varit väldigt jämn.  Totalt är det 131 spelare ,varav 18 damer, som deltagit minst en gång. 98 spelare har spelat minst 8 ronder. P-O Björkman, Hans-Ove Norrman, Rolf Widlund och Glädje Jan Olsson har deltagit i samtliga ronder!
Rekordet för antalet startande i en rond är 94, och det var i första tävlingen. Tyvärr dalade intresset något och snittet blev 78. Men det är ändå fantastiskt roligt och ingen annan klubb i Västmanland har samma startfält på sina seniortävlingar.

Mästarna 2022.
Seniormästerskapet: Per-Ove Björkman 392 poäng. 2:a Lars-Erik Johansson 358.
8 Bästa ronder: Per-Ove Björkman 564 netto ett snitt på 70,5. 2:a Tore With 565 netto snitt 70,6.
La Liga: Per-Ove Björkman 214 poäng. 2:a Kjell Svensson 212 poäng.
Tjejligan: Maj Lundberg 277 netto. 2:a Signe Karlsson 278 netto.
MatchCupen: Bo Forsman som vann finalen över Wolfgang Reinisch.
Ryder Cup; Stanarna och Lantisarna spelade oavgjort 16 – 16. Enligt tävlingsreglerna så vinner det lag som vann den senaste matchen och det var ju Lantisarna.

Klicka för att se samtliga veckorapporter.    Seniltouren 2022
Klicka för att se sluttabellerna och statistiken.   Sluttabeller 2022.

Bo Forsman, vinnare av Matchcupen och Per-Ove Björkman, vinnare av Mästerskapet och 8 Bästa ronder med vinnarpokalerna.
Lantisarnas vinnande lag. Från vänster; Lars-Olov Stålarv, Mats Andersson, Bo Schilström, Signe Karlsson, Gunnar Noritis, Mia Runnerus, Lennart Karlsson, Hans-Ove Norrman, Lennart Pettersson (Lagledare), Hans Andersson, Glädje Jan Olsson, Tore With, Lars-Erik Johansson, Rolf Widlund, Rune Norrström. Kjell Svensson saknas på bilden.